Hej Hej!
Igår bakade jag tekakor. Recept från
Leilas bok A piece of cake.
De blev supergoda enligt min mamma och sambo!
Nedan följer receptet:
Tekakor:
10 bröd
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vete mjöl special
1. Värm mjölken till cirka 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i cirka 20 minuter.
2. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
4. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
5. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7.Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor cirka 1 cm tjocka.
8. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i cirka 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
NJUT!
På återseende!
2 kommentarer:
Det lät supergott - måste testa!
Kram Maud
Tack för titten! Jag önskar så att jag hade köket klart så jag kunde prova. Det är perfekt bakväder här hos oss idag.
Vad hade du för blogg innan? Det är något välbekant över din blogg.
Dags att ge barnen mellis. Ha en toppendag!
Kram Bea
Skicka en kommentar